فرش در دکوراسیون خانه ایرانی

فرش و قالی، در دکوراسیون خانه، به خصوص در خانه ی ما ایرانی ها حرف اول را می زند. اما انتخاب فرش مناسب فقط محدود به رنگ و طرح آن نیست. باید بدانیم فرشی که می خریم را کجا و چگونه پهن کنیم.

فرش می تواند به عنوان عضوی که در خانه ایرانی ها نقش پررنگی دارد، مبحثی جذاب باشد، چراکه به نوعی نمایان کننده ی هویت ایرانی در خانه های ماست؛ به همین جهت می خواهیم نگاهی گذرا به فرش و نحوه به کارگیری آن در معماری داخلی، تاثیرش در چیدمان فضای خانه و هم چنین استفاده از نقش های آن بیندازیم.

 

 

تاثیر فرش در دکوراسیون

ابتدا بد نیست بدانیم که هر فضایی در معماری داخلی به کمک عناصر ساختاری مثل دیوار، کف و سقف شکل گرفته و با ایجاد یک محدوده مشخص تعریف می شود. بعد از شکل گیری فضاها باید پوشش نهایی را با توجه به شخصیت فضا و نیاز آن انتخاب نمائیم؛ مثلا در مورد خانه، با توجه به حس صمیمیت که یکی از نیازهای آن است موادی با همین ویژگی را برای پوشش نهایی آن برمی گزینیم تا این کیفیت را به فضا وارد کند؛ برای مثال انتخاب کفپوش پارکت چوبی که به نوعی احساس گرما و صمیمیت ایجاد می کند، می تواند گزینه مناسبی به حساب آید.

 

 

پوشش نهایی کف، آخرین لایه فضا سازی آن به حساب می آید. توجه داشته باشیم که از مهم ترین خصوصیات پوشش کف، دوام آن در مقابل ضربه و جابه جایی اسباب و اثاثیه، نگهداری آسان، راحتی زیر پا و گرمی کف (واقعی و بصری) است.

 

*تاثیرات میز، ویترین و کنسول بر دکوراسیونتاثیرات میز ، ویترین و کنسول بر شکل دهی منزل


کارکردهای فرش

فرش در چیدمان فضای داخلی می تواند به عنوان عضوی سازمان بخش و نظم دهنده، پوشش کف، نقطه کانونی

(Focal Point) و یا عنصر تزئینی به عنوان تابلو فرش مورد استفاده قرار گیرد. می توانیم از آن به عنوان عاملی برای تفکیک فضاهایی مثل نشیمن و غذاخوری از هم استفاده کنیم. نقش های فرش می تواند در طراحی لوازم تزئینی، مبلمان، دکوراسیون، طرح و جزئیات معماری داخلی مفید واقع شود.

فرش و فضای داخلی


فرش می تواند کف را به عنصر چشمگیر فضا تبدیل کند. هم چنین طرح های جهت دار فرش می توانند به اندازه ظاهری کف از راه کوچک یا بزرگ تر جلوه دادن یکی از ابعاد آن تاثیر بگذارند. فرش ها تکه های جداگانه ای از پوشش کف هستند که اغلب با حاشیه های زیبا و اندازه استاندارد بافته شده و برای پوشاندن کامل کف اتاق به کار نمی روند. پس از اینکه فضایی تعریف شد و فرش بر موارد کف انجام شد، نوبت به آن می رسد که نسبت به چیدمان لوازم و اثاثیه مرتبط با دکوراسیون داخلی خانه اقدام کنیم.

 

*شناخت کارایی و قابلیت های کوسن در دکوراسیون داخلینقش کوسن در دکوراسیون

مبلمان و میزها، آکسسوار (تابلو ها، آباژور و… )، آینه و کنسول و… برخی از مهم ترین عناصری هستند که در خانه های ما وجود دارند، اما برای چیدمان آنها در کنار هم به یک عنصر نظام بخش نیاز داریم تا بتواند همه عناصر را به بهترین شکل سازمان دهی کرده، ما را از سردرگمی نجات داده و نظم دهی فضایی را در خانه ما ایجاد نماید. یکی از مهم ترین عناصری که می تواند در این زمینه به ما کمک کند تا چیدمان خوشایندی داشته باشیم، فرش است.

 

تناسب فرش، مبلمان و عناصر دکوراتیو مورد استفاده در فضا از اولین نکاتی است که باید در چیدمان خانه به آن توجه شود؛ برای نمونه بهتر است در سبک مدرن با مبلمان ساده و بدون تزئینات از فرش هایی با حال و هوای مدرن، در سبک روستیک که حال و هوای روستایی دارد از فرش هایی با نقشه های ساده مانند گلیم و جاجیم و در سبک کلاسیک از فرش هایی با نقشه های اصیل و سنتی مانند فرش هایی با نقشه های ایرانی استفاده کنیم.

 

*آشنای با انواع مبلمانانواع مبلمان و آشنایی با طرح های آن

نکته بسیار مهم دیگری که باید به آنها توجه کرد، هماهنگی فرش، رنگ دیوارها، پرده ها و مبلمان با یکدیگر است. همانطور که در تصویر مشاهده می کنید تمامی این عناصر با یکدیگر هماهنگ بوده و یک هارمونی جذاب و دلربایی را ایجاد کرده است.

حوزه قرارگیری فرش


اتاق خواب: هر صبحی که از خواب برمی خیزید، نخستین جایی که پایتان را می گذارید باید با یک کف پوش مناسب، گرم و نرم پوشیده شده باشد، پس با توجه به ابعاد اتاق و سایز تخت (دونفره کینگ سایز، دونفره میدل سایز و یا یک نفره) نسبت به انتخاب فرش اقدام نمایید. دقت کنید که باید تمام یا بخش عمده ای از فرش به صورتی که در تصویر نشان داده شده است زیر تخت قرار بگیرد. از فرش های گرد یا کوچک که بخشی از فضای پایین تخت را اشغال می نماید، استفاده نکنید.

 


غذاخوری:فرش را به نحوی زیر میز غذاخوری قراری دهید که پایه های صندلی در هنگام عقب آمدن حتما روی آن قرار بگیرد. دقت کنید ابعاد و شکل فرش باید متناسب با ابعاد میز غذاخوری باشد و زمانی که زیر میز قرار می گیرد پنهان نگردد. از آنجایی که میز غذاخوری بخش مرکزی فرش را پوشش می دهد، دقت کنید که فرش به اندازه ای بزرگ باشد که الگو و بافت آن در اطراف میز غذاخوری دیده شود.

 

نشیمن: بهتر است در اتاق نشیمن، فرش را طوری قرار دهید که مبلمان به طور کامل بر روی آن بنشیند. این کار موجب می شود که همه اجزای مبلمان اتاق مانند یک گروه عمل کرده و کارامد به نظر برسند. حالت دیگر این است که حداقل پایه جلویی مبلمان روی فرش قرار بگیرد. در این حالت هم چنان توجه به سمت مرکز اتاق خواهد بود. غیرمعمول ترین حالت هم این است که پایه تمام اجزا مبلمان( کاناپه، مبل تک و میز کناری) خارج از فرش باشد. این نوع سازماندهی برای آپارتمان های کوچک ایده آل است. اگر می خواهید این حالت را امتحان کنید مطمئن شوید که طول فرش با کاناپه برابر است، همین طور مبلمان را نزدیک فرش قرار دهید تا حس اتحاد هم چنان پابرجا بماند.

برای ثبت سفارش پیام بدید.