تاثیرات رنگ ها بر فضاسازی محیط

 

 قهوه ای:

این رنگ می تواند حس بودن در طبیعت و آرامش را به خانه شما ایفا کند. در حقیقت،رنگ قهوه ای، رنگی ترکیبی از سیاه، زرد، خاکستری، سبز، قرمز و نارنجی و حتی بنفش است. به خاطر خاصیت ترکیبی بودن آن، رنگ قهوه ای در هیچ جا در نمودار رنگها یافت نمی شود. وقتی به خوراکیهایی مثل شکلات، قهوه، و کیکهای شکلاتی فکر می کنیم مسلما زیبایی رنگ قهوه ای را بیشتر احساس می کنیم ؛ این رنگ به وفور در طبیعت یافت می شود. معمولا هر گیاهی تا حدی رگه هایی از رنگ قهوه ای را در خود دارد. از آنجایی که رنگ زمین نوعی از قهوه ایست بنابراین قهوه ای می تواند به ما حس امنیت و ثبات بدهد. در طراحی داخلی، قهوه ای قادر است به فضا یا اتاق ما گرمی و عمق  ببخشد. از این رو بد نیست به سایر رنگهای خنثی کمی قهوه ای اضافه کنید تا حس صمیمیت در آنها افزایش یابد. مبلمان و اثاثیه چوبی، پارکت قهوه ای برجستگی خاصی به  فضای اطراف ما می دهند. چنانچه تصمیم دارید در فضا و دکور خود از چوب یا ترمو وود پولیش نشده استفاده کنید فضایی روستیک و مطلوب ایجاد خواهید کرد. هنگام استفاده از چوب فنلاندی یا ترمو وود مراقبت قراره گیری این نوع چوب با رنگهای دیگر باشید.

 

 

رنگ سفید:

از تاثیرات روانشناسی رنگ سفید می توان به ظاهر تمیز ، تازگی و سرزندگی ای که ایجاد می کند، اشاره کرد. برای خیلی ها رنگ سفید با ویژگیهای خاص دیگری همراه است. سکوت و پاکی دو ویژگی پنهان در رنگ سفید هستند. اگر بر روی دیوار، مبلمان یا کف زمین استفاده شود، حس برتر بودن اغراق آمیز در عین حال تازگیه روح بخش را منتقل میکند. اگر تمایل به داشتن اتاقی رنگی ندارید و از طرفی نمی خواهید سفید به طور افراتی و مبالغه آمیزی در اتاقتان استفاده شود، پس بهتر است از سفید در کنار رنگهای خنثی (مثلا قهوه ای، خاکستری و مشکی) استفاده کنید. یادتان باشد کاربرد بیش از حد سفید در فضا یا اتاق ممکن است کمترین تاثیر روانشناختی را بگذارد. از سفید برای تاکید و برجسته تر کردن در مورد اشیائی خاص استفاده کنید، مثلا برای زیبا کردن چارچوب پنجره ها و دربها و نیز در نما چوبی های ساخته شده از ترمو وود رنگ سفید توصیه می گردد.

 

 

 

رنگ خاکستری:

انگیزه ی خود را جمع کنید و با رنگ خاکستری کمی ماهیت رسمی بودن با ته مایه ظرافت و حسی عاری از محافظه کاری به محل کار خود بدهید. البته اگه خواستار این ویژگی هستید. البته بارز ترین تاثیر روانی خاکستری بسته به سایه رنگی است که استفاده می شود ؛ به زبان ساده تر یعنی اینکه چقدر به سمت سیاهی می رود. اگر خاکستری را با زرد مخلوط کنید پس منتظر فضایی افسرده باشید مخصوصا اگر سایه های متنوعی از قهوه ای در فضا یا اتاق موجود باشد. دوست دارید فضایی تمیز و با طراوت ایجاد کنید؟ سایه ای زیبا از خاکستری در ترکیب با سفید نه چندان براق این حالت را به شما میبخشد. تکرار بیش از حد خاکستری در جاهای مختلف فضا را غم آلود و کسالت بار می کند.

 

 

رنگ مشکی:

می توانید با رنگ مشکی تاثیرات روانی ظریف و تا حدی شجاعانه را وارد فضای خود کنید. اگر فکر شده و هوشمندانه از مشکی استفاده کنیم، این رنگ قادر است نوعی ظرافت و پیچیدگی خاص را به فضا القاء کند. اگر در پس زمینه ای روشن یا رنگهای خنثی بکار ببریم، هر آنچه که مشکی باشد برجسته و چشمگیر تر به نظر میرسد. در حقیقت، رنگ مشکی توانایی برجسته کردن هر چیزی در اتاق را دارد. نباید این را در نظر نگیریم که بیشتر مردم با شنیدن رنگ مشکی یاد مرگ، عزاداری و برخی مراسم رسمی دیگر می افتند. با این حال توصیه ما به شما عزیزان این است که از مشکی خیلی استفاده نکنید. فقط برای برجسته کردن اشیائی مثل چارچوب ها و میزهای کوچک از مشکی استفاده کنید. بنابراین رنگ مشکی در اطراف چوبهای ترموو به زیبایی هرچه تمام تر می تواند نقش نمایی کند.

 

 

رنگ زرد:

رنگ زرد روشنی بخش بوده و حس خوش بینی و انرژی را در منزل بالا می برد. هر چند طیف های مختلف رنگ زرد تاثیرات متفاوت دارد. زرد کم رنگ بر دیوار ها و سقف حس وجود خورشید و گرم تر شدن فضا را به منزل شما خواهد آورد. زرد پر رنگ حس ضعف و کمی افسردگی ایجاد می کند. اگر نمی خواهید دیوارها را زرد کنید پس از تاثیرات روانی آن طور دیگری استفاده کنید. مثلا زرد برای مشخص کردن اجسام در جایی خیلی تاثیر گذار است. می توانید از اجسامی که دارای رگه های از زرد هستند به جای اینکه دیوار را رنگ کنید استفاده کنید. از گلهای زرد یا اشیا زرد استفاده کنید.

 

 

رنگ آبی:

رنگ آبی نمایی خوب، خنک و واضح ایجاد می کند. در طراحی داخلی، آبی محیطی برای فعالیت و مدیتیشن خلق می کند. رنگ آبی باعث کاهش فشار خون و و ضربان قلب می گردد. این رنگ بیشتر در طراحی داخلی کاربرد دارد و سایه های روشن آبی باعث بزرگ به نظر رسیدن اتاقها دارد. اگر این رنگ در آشپزخانه مورد استفاده قرار بگیرد متعاقبا باعث کاهش اشتها و در نهایت وزن خواهد شد. تابش خورشید در اتاقی به رنگ آبی جلوه خاصی به آن اتاق خواهد داد.

 

 

رنگ قرمز:

اگر مایلید در اتاقها رزونانس و حالتی تحریک کننده ایجاد کنید از رنگ قرمز استفاده کنید. در جریان باشید که رنگ قرمز می تواند ضربان قلب و سرعت گردش خون را افزایش دهد ولی با ایجاد سایه ای گرمتر می توان احساسی خوب ایجاد کرد. همچون رنگ نارنجی، قرمز هم می تواند باعث افزایش اشتها شود پس می توان از آن در آشپزخانه ها استفاده کرد.

 

 

رنگ صورتی:

مناسب برای ایجاد فضایی تازه و خوب. در اغلب کشورها، صورتی رنگ زنانه محسوب می شود. اگر در طراحی داخلی استفاده شود آرامش بخش و تسکین دهنده خواهد بود.

 

 

رنگ بنفش:

این رنگ فضایی لوکس و گرانقیمت ایجاد می کند و اگر سایه ای آبی رنگ داشته باشد می تواند آرامش بخش باشد البته با حالتی رمزآلود.

برای ثبت سفارش پیام بدید.