انواع پارچه رومبلی را قبل از خرید بشناسید
انتخاب مناسب ترین پارچه برای رومبلی و پرده ها یکی از راه هایی است که به شما کمک می کند تجربه متفاوت تر و در عین حال بهتری از فضای داخلی خانه تان داشته باشید، اما چه چیزی منجر به انتخاب مناسب ترین نوع پارچه برای مبلمان می شود؟ قطعا داشتن اطلاعات کافی در مورد انواع پارچه های رومبلی.
*مشاهده ی پارچه های گالری مکبر پارچه ها
به طور کلی پارچه های رومبلی را می توان به دو دسته کلی زیر تقسیم نمود :
- پارچه رومبلی طبیعی
- پارچه رومبلی مصنوعی
هامن طور که از اسامی آن ها پیداست این پارچه های از الیاف طبیعی و یا مصنوعی بافته شده اند که ویژگی های خاصی را به هر کدام می دهند. در ادامه ویژگی های مثبت و منفی انواع پارچه ها را بررسی می کنیم.
پارچه رومبلی طبیعی
پارچه رومبلی چرم در دکوراسیون داخلی
این روزها پارچه چرم را بر روی خیلی از مبلمان ها، بر روی انواع صندلی اپن، بر روی انواع مبل های راحتی و … می بینید. خب نمی توان این موضوع که چرم ها حالت رسمی تری نسبت به دیگر پارچه های رو مبلی دارند را نادیده گرفت، اما خب معایب و مزایایی دارند که بهتر است قبل از انتخاب بدانید تا انتخابی آگاهانه تر و مناسب تر برای دکوراسیون داخلی خانه تان داشته باشید.
مزایای پارچه رومبلی چرمی
- شاید بزرگ ترین مزیت چرم ها این باشد که به راحتی و با یک دستمال تمیز می شوند و اگر هنگام دیدن فیلم لیوان آب یا چای از دست تان رها شد، به داخل بافت آن نفوذ نمی کند و به راحتی پاک می شود.
- سن بالایی دارد و به مرور زمان به شما راحتی بیش تری می بخشد.
معایب پارچه رومبلی چرمی
- چرم ها مثل پوست بدن آسیب پذیرند و به راحتی با هر جسم گوشه تیزی خراش افتاده و سوراخ می شوند
- چرم ها در در مقایسه با پارچه های دیگر سردی و گرمی بیشتری را به شما انتقال داده و احتمال چسبندگی هم به دلیل عرق کردن پارچه چرم وجود دارد، شاید برای تان جالب باشد تا بدانید که دلیل عرق کردن چرم ها، عدم نفوذ هوا در داخل چرم هست.
- گران قیمت
پارچه رومبلی مخمل
پارچه های مخمل را می توان جزو آن دسته از پارچه هایی دانست که هیچ گاه از مد نمی افتند و همیشه طرفداران خودشان را دارند. البته نباید فراموش کرد که پارچه های مخمل انواع مختلفی دارند که یکی از آن ها پارچه های مخمل نانو است که نسبت به دیگر انواع دیرتر کثیف می شوند، حتی اگر رنگ شان روشن باشد. مخمل از راحتی، بافت و رنگ غنی برخوردار است و همین امر باعث می شود گزینه های زیادی برای انتخاب داشته باشید. پارچه مخمل از اصالت خاصی برخوردار بوده و بیش تر یادآر دکوراسیون هایی لوکس و پرتجمل است اما امروزه شاهد این هستیم که با طرح های مدرن نیز به راحتی ترکیب می شود.
*راهکار های لکه بری پارچه ها پاک کردن لکه از پارچه
مزایای پارچه رومبلی مخمل و جیر
- بزرگ ترین مزیت این جنس پارچه رومبلی بافت گرم و نرم هاست که به شما اجازه می دهند که ترکیبی جالب از بافت های مختلف را در دکوراسیون داخلی خانه تان تجربه کنید.
- این پارچه از دوام بسیار خوبی برخوردارند.
معایب پارچه رومبلی مخمل
- تمیز کردن این جنی پارچه ها بسیار سخت است مگر آن که بالافاصه لکه را پاک نمایید.
- گران قیمت بودن نیز می تواند نکته ای منفی برای رومبلی مخمل به حساب بیاید.
*تاثیرات پارچه ی مخمل بر دکوراسیون تاثیر پارچه ی مخمل بر دکوراسیون
پارچه رومبلی ساتن
اگر می خواهید برای مبلمان خانه تان رومبلی تهیه کنید، شاید پارچه های ساتن آخرین گزینه ای باشد که دلتان می خواهد به سراغ آن ها بروید، که البته بهتر است مبل های تان بدون رو مبلی بماند تا از این پارچه ها استفاده کنید. پارچه های ساتن همان بهتر است که برای لباس ها به کار بروند تا رومبلی ها. اگر می پرسید چرا؟ با چند دلیل برای تان توضیح خواهیم داد، اول این که سطحی که این پارچه ها ایجاد می کنند بسیار لغزنده خواهد بود و باعث می شوند تا شما هنگام نشستن روی آن ها احساس راحتی نکنید و مدام سعی در ثابت کردن جای خود داشته باشید. اما راه حلی که برای این مشکل وجود دارد، استفاده ترکیبی این پارچه های در کنار جنس های دیگر است.
مزایا و معایب پارچه رومبلی ساتن
- دوم آن که خدا نکند لکه ای روی پارچه های ساتن بیافتد، آن قدر سخت لکه ها و اثرشان از سطح این پارچه های پاک می شوند که ترجیح می دهید پارچه رو مبلی تان را عوض کنید به جای آن همه زحمت.
- لیز بودن هم میت واند نکته منفی دیگری برای این جنس پارچه های رومبلی باشد.
- یکی از مزیت های این پارچه ها تنوع رنگی بسیار بالای آن ها است.
- معمولا برای مبلمان کلاسیک مناسب هستند.
پارچه رومبلی کتان
پارچه کتان یک فیبر طبیعی محبوب است که برای اثاثیه یا لوازم داخلی مورد استفاده قرار می گیرد. شاید این پارچه را بتوان جزو پرطرفدارترین پارچه های رومبلی دانست که در ایران نیز بسیار کاربرد دارد که البته برای دکوراسیون های غیررسمی بیش تر استفاده می شود.
مزایای پارچه رومبلی کتان
- مقرون به صرفه است
- مقاومت بالایی دارد
- در تنوع رنگی بالا تولید می شود
معایب پارچه رومبلی کتان
- به راحتی چروک شده و خاک می گیرد
- ممکن است به مرور زمان دچار ساییدگی شود
پارچه رومبلی پنبه ای
پنبه یک الیاف طبیعی است و معمولاً برای اثاثه یا لوازم داخلی مورد استفاده قرار می گیرد. در برابر محو شدن و مشکلات پوشیدن مقاوم است. پنبه همچنین در مخلوط با الیاف مصنوعی مورد استفاده قرار می گیرد و به بافت و دوام آن افزوده می شود اما این ترکیب ها تا حدودی در برابر چین و چروک و خاک مقاومت ندارند. پنبه خالص انتخاب بهتری برای اثاثه یا لوازم داخلی است. پنبه روی مبلمان بسیار راحت است.
مزایا و معایب پارچه رومبلی پنبه ای
- از تنئوع بسیار زیادی در بازار ایران برخوردار است.
- برای استفاده مبلمان راحتی با دوام و مناسب است
- زود کثیف می شود
پارچه رومبلی پشمی
پشم پارچه ای طبیعی است. پشم به خوبی نسبت به درمان و مردن واکنش نشان می دهد. پشم نسبت به برخی از پارچه های دیگر که در اثاثه یا لوازم داخلی مورد استفاده قرار می گیرد ، گرانتر است اما انتخاب آن از تنوع بسیار زیادی برخوردار است. پشم را می توان با سایر الیاف مصنوعی نیز مخلوط کرد. مخلوط پشم دوام بیشتری دارد و تمیز کردن آن آسان تر است. مخلوط پشم در برابر قرقره ، چین و چروک ، خاک و محو شدن مقاوم است.
مزایای پارچه رومبلی پشمی
- بسیار راحت است.
- سازگار با محیط زیست است.
- از دوام و ماندگاری بالایی برخوردار است.
- گران قیمت بودن از نکات منفی محسوب می شود
پارچه رومبلی ابریشم
ابریشم یک فیبر طبیعی است که برای فضاهای رسمی و لوکس مناسب خواهد بود. همیشه از پارچه های ابریشمی ب عناون یکی از گزینه های لوکس و تجملی بودن یاد می شود که البته اگر در مکان مناسبی به کار رود بسیار هم زیبا خواهد بود. درخشش خاص مبلمان ابریشمی فضای شما را بسیار دگرگون می کند.
مزایای پارچه مبلی ابریشمی
- در صورت مراقبت صحیح از ابریشم می تواند دوام طولانی داشته باشد
- ظاهری رسمی و مجلل دارد.
- درالگوهای و رنگ های متنوعی در دسترس است.
معایب پارچه مبلی ابریشمی
- گران قیمت است
- در برابر نور مقاومت ندارد
- به نگهداری زیادی نیازمند است
پارچه های مبلی مصنوعی
پارچه رومبلی پلی استر
پلی استر یا میکروفیبر یکی از الیاف مصنوعی است که معمولاً برای مبلمان استفاده می شود. معمولاً در مخلوط سایر پارچه های مصنوعی یا طبیعی استفاده می شود.
مزایا و معایب پارچه مبلی پلی استر
- بسیار نرم و راحت است.
- به راحتی تمیز می شود.
- مقاوم است
- رنگ های روشن تر پلی استر بیشتر از رنگهای تیره رنگ در معرض لکه قرار می گیرند.
پارچه رومبلی ریون
ریون از جمله پارچه های مصنوعی بسیار معروفی است که برای مبلمان نیز کاربرد دارد.
مزایا و معایب پارچه مبلی ریون
- بسیار ارزان است و در ترکیب با الیاف دیگر استفاده می شود.
- با دوام است. به عنوان نسخه ای از ابریشم ، پنبه و پارچه ساخته شده است.
- خیلی راحت خراش می خورد.
- به راحتی چروک می شود
*روح دهی و تاثیرات روانی رنگ ها بر دکوراسیون تاثیرات رنگ ها بر فضاسازی محیط
انواع پارچه رومبلی خاص
گلیم و جاجیم برای به عنوان رو مبلی
استفاده از گلیم و جاجیم ها به عنوان رو مبلی چند وقتی است که باب شده و اتفاقا حس خوبی هم به مبلمان ها می دهد، مخصوصا اگر این مبلمان ها چوب باشند. گلیم ها و جاجیم ها معمولا بافت هایی به نسبت ضخیم و رنگ هایی پخته مانند انواع طیف های رنگ قرمز و رنگ نارنجی را دارند. حضور این پارچه ها با آن بافت های کمی زبر و ضمختشان در مبلمان منزل می تواند تفاوتی باشد که شما در دکوراسیون داخلی خانه تان به آن نیاز دارید.
مزایا و معایب گلیم و جاجیم
درست است که این نوع پارچه ها حس اصالت را در دکوراسیون داخلی خانه پر می کنند اما باید در نظر بگیرید هزینه ای که برای استفاده از گلیم ها به عنوان رومبلی می پرداید بسیار گران تر از دیگر پارچه ها است. این پارچه ها معمولا در برابر ضربه و اشیا تیز مقاوم هستند ولی اگر بر حسب اتفاق آسیب ببینند هزینه تعمیر و نگه داری شان هم بالا است.
گلیم ها و جاجیم ها معمولا طرح های شلوغی دارند و اگر لکه روی آن ها بیافتد خیلی پیدا نمی شود، اما اگر لکه ها نمایان باشند پاک کردن آن ها کار راحتی نیست.
مبل فرش، سوغاتی از کرمان
مبل قالی یا همان مبل فرش، مبلمان سنتی با پوششی از فرش دستباف است که قدمتی دیرینه در کرمان دارد، مبل قالی تلفیقی از هنر فرش بافان کرمانی و صنعت چوب است که منجر به پدید آمدن این نوع از مبلمان ها شده است. این مبل فرش ها از نظر کارایی بیشتر شبیه همان گلیم ها و جاجیم هایی است که در قسمت قبل توضیحشان دادیم و بیشتر هم برای خانه هایی که سبک کلاسیک ایرانی دارند استفاده می شود.
مبلمان سوزن دوزی
امروزه پارچه های سوزن دوزی جایگاه ارزشمند قبلی خود را دوباره به دست آورده اند و در صنعت مبلمان و فشن بسیار کاربرد دارند. از آن جایی که طرح های سوزن دوزی با رنگ های شارپ و تند و نقش های پرکار دوخته می شوند بهتر است نهایت دقت را در به کاربردنشان داشته باشید. به این صورت که ترجیحا به صورت یک کاناپه تکی و در کناری از پذیرایی یا اتاق خواب چیدمان شوند. تمیز کردن و مراقبت خاص از آن ها می تواند یه عنوان تنها عیب محسوب شود.
پارچه مبلی یا پارچه رومبلی یکی از عوامل اساسی و مهم دکوراسیون داخلی خانه است ، هنگامی که نوبت به قیمت و مدل انواع کاناپه راحتی برای خانه میرسد، عوامل مختلفی در انتخاب تاثیرگذار خواهند بود که مهمترین آنها جنس و مدل پارچه مبلی است.
جدا از طرح رومبلی که با توجه به سبک دکوراسیون اتاق انتخاب میشود، جنس پارچه رومبلی باید با توجه به عوامل مختلفی از جمله کارکرد، داشتن حیوان خانگی و موارد دیگر انتخاب شود. با توجه به این نکات، ما در ادامه انواع مختلف مدلهای پارچه مبلی را برای شما معرفی خواهیم کرد. با استادکار اپلیکیشن درخواست خدمات همراه باشید .
بافت پارچه مبلی
برای اینکه بخواهیم انواع پارچه مبلی را معرفی کنیم پیش از هر چیزی باید درباره بافت آن اطلاعاتی کسب کنیم. هر پارچهای دارای بافت متفاوتی است که از بافت شل گرفته تا بافت سفت و محکم دسته بندی شده و موجب میشود استحکام یک پارچه کم یا زیاد شود. هرچه یک پارچه بافت سفتتری داشته باشد مستحکمتر شده، شستن آن سادهتر میشود و ظاهر خود را نیز دیرتر از دست میدهد. با توجه به این نکات نگاهی به انواع مدلهای پارچه مبلی میاندازیم.
هر چه پارچه بافت به هم نزدیکتری داشته باشد استحکام پارچه بالاتر میرود.
- پارچه مبلی کتان
پارچه کتان معمولا بافت شلتری دارد و خیلی راحتتر و ظریفتر روی مبل قرار میگیرد. بخصوص اگر میخواهید کاور رومبلی انتخاب کنید این جنس از پارچه میتواند انتخاب خوبی برای شما باشد. اما در سوی دیگر از آنجایی که این نوع پارچه خیلی محکم بافته نمیشود، نخهای آن کمی حساستر خواهند بود و در نتیجه مراقبت بیشتری نیاز خواهند داشت. بنابراین اگر حیوان خانگی دارید باید مراقب کشیده شدن پنجههای او به روی این نوع رومبلی باشید.
پارچه رومبلی کتان
- پارچه مبلی مخمل
پارچه مخمل بافت محکمتر و سفتتری دارد چرا که فقط به صورت افقی بافته نمیشود. بافت پارچه مخمل نرم و مرتب است و موجب میشود این نوع پارچه دوام و استحکام بیشتری داشته باشد. یکی از فواید پارچه مبلی مخملی این است که وقتی به آن دست میزنید نرمی آن را به وضوح احساس خواهید کرد. همچنین نوع این بافت طوری است که تمیزکردن پارچه را نیز سادهتر میکند. پیشنهاد می کنیم آموزش تعمیر مبلمان را نیز بخوانید .
رومبلی مخملی چهره شیکتر و لوکستری به مبل شما میبخشد.
- پارچه مبلی میکروفایبر
پارچه میکروفایبر در برابر لکه مقاوم است و مناسب خانههایی است که کودک یا حیوان خانگی دارند. این نوع پارچه مبلی بسیار بافت مستحکمی دارد که از ترکیب پلی استر و نایلون بافته شدهاند. از آنجایی که استحکام این نوع پارچه مبلی به قدری زیاد است که چیزی به داخل بافت آن نفوذ نمیکند، تمیزکردن آن به راحتی انجام میگیرد. اغلب اوقات با جاروبرقی زدن میتوانید به خوبی این نوع مبل را تمیز کنید.
استحکام پارچه مایکروفایبر بالاست و هیچ آلودگی به بافت آن وارد نمیشود بنابراین تمیزکردن این نوع پارچه مبلی آسانتر است.
- پارچه نخی برای رومبلی
پارچه نخی یکی از معمولترین انتخابها برای پارچه مبلی است. این نوع پارچه به سادگی رنگ پریده نمیشود. پارچههای نخی اغلب بافتهای متفاوتی دارند که با توجه به شل یا سفت بودنشان میزان استحکامشان را مشخص میکند. این نوع پارچه همچنین نسبت به سایر مدلها ارزانتر خواهد بود. اگر می خواهید بدانید کاغذ دیواری مناسب برای اتاق خواب چیست مقاله ما را بخوانید .
پارچه نخی یکی از معمولترین انتخابها برای پارچه رومبلی است.
- پارچه مبلی طرح چرم
جنس چرم پارچه مبلی یکی از نرمترین و مدرنترین انواع پارچه مبلی است. چرم در برابر لکه مقاوم است و به خاطر بافتی که دارد هیچ چیز به داخل آن نفود نمیکند و همین موجب میشود تمیزکردن مبل چرمی به راحتی با یک دستمال امکان پذیر باشد. چرم مقاوم و مستحکم است اما در عین حال میتواند در برابر برخورد با اجسام تیز آسیب پذیر باشد.
اگر پارچه طرح چرم مد نظر شما است بهتر است حتما درباره نکات مربوط به نگهداری از چرم دقت کنید. هرچند شاید پوسته پوسته شدن چرم پارچه مبلی یکی از بزرگترین مشکلات آن باشد که شما با دانستن روش ترمیم مبل چرمی میتوانید به راحتی این مشکل را در خانه برطرف کنید.
قیمت پارچه مبلی طرح چرم هم بسته به برند مربوط به آن و جنس آن متفاوت است و معمولا به صورت میانگین قیمت آن متفاوت است.
رومبلی چرمی نسبت به سایر پارچههای مبلی استحکام و دوام بیشتری دارد و تمیزکردن آن نیز ساده است.
- پارچه مبلی جیر
جیر یکی دیگر از پارچههای مبلی محبوب برای بسیاری از افراد است. جیر چهرهای شیک و کلاسیک به مبلمان میبخشد و به خاطر نوع بافتی که دارد اغلب تمیزکردن آن نیز ساده است. پارچههای جیر، نوع طبیعی و نوع مصنوعی دارند که آنها را از لحاظ قیمت و استحکام با هم متفاوت میسازد. هرچند باید دقت داشته باشید، پارچه مبلی جیر در برابر آب حساس است بنابراین نباید با پارچه خیلی خیس یا آب آن را تمیز کرد. اگر چنین جنسی برای رومبلی خود انتخاب کردید میتوانید از اسپری یا مایعات مخصوص تمیز کردن پارچه جیر استفاده کنید که به روی آن لکه ایجاد نکند. درباره ی دکوراسیون داخلی بیشتر بدانید .
جیر نیز از جمله جنس پارچههایی است که بسیاری از افراد برای رومبلی خود انتخاب میکنند.
چطور پارچه مبلی مناسب انتخاب کنیم؟
حالا که با برخی از انواع پارچه مبلی آشنا شدید نگاهی به پنج نکته که میتواند انتخاب مبل و پارچه مبلی را برای شما سادهتر کند اشاره میکنیم.
- میزان استفاده شما از مبل چگونه است؟
شاید تصور کنید عمده استفاده از یک مبل نشستن روی آن است. اما باید توجه کنید که شما چقدر ممکن است میهمان داشته باشید، چقدر این امکان وجود دارد که چیزی روی مبل شما ریخته شود و آیا کودک شما با دستان شکلاتی روی مبل خواهد رفت یا خیر. یا حتی فرزندان سایر افرادی که با آنها رفت و آمد زیاد دارید نیز روی مبل خواهند رفت یا نه. تمامی این موارد در نحوه استفاده شما از مبل تاثیرگذار است و باید هنگام انتخاب پارچه مبلی در نظر گرفته شود. مثلا پارچه گران و لوکس اغلب برای جاهایی مناسب هستند که به ندرت استفاده میشوند؛ جایی که خیلی در دسترس کودکان نیست یا توسط حیوان خانگی پاره نخواهد شد.
اگر در خانه کودک دارید باید پارچه رومبلی را از جنسی انتخاب کنید که تمیزکردن آن سادهتر است.
نکته دیگری که باید در نظر داشته باشید جایی است که مبلمان شما در آن قرار میگیرد. به عنوان مثال، پارچههای تیره یا مدلهایی که زود رنگ پریده میشوند نباید در معرض نور خورشید قرار بگیرند. در چنین شرایطی شاید بهتر باشد هنگام خرید پرده اتاق پذیرایی نیز جنس ضخیمتری انتخاب کنید.
- آیا حیوان خانگی دارید؟
بسیاری از افراد علاقه به نگهداری از حیوان خانگی دارند. یکی از نکاتی که باید هنگام تمیزکردن خانه با وجود حیوان خانگی در نظر گرفت، تمیزکردن مبلمان است. بهتر است نوعی از پارچه مبلی انتخاب شود که از الیاف طبیعی بافته شده است. در این صورت جمع کردن موی حیوانات یا هرگونه آلودگی دیگر از روی آنها سادهتر خواهد بود. الیاف طبیعی همچنین میزان آلرژی را نیز کاهش میدهند.
برای افرادی که حیوان خانگی دارند، انتخاب پارچه رومبلی از جنس الیاف طبیعی مناسبتر خواهد بود.
- چه رنگی میخواهید انتخاب کنید؟
تیرگی یا روشنی رنگ پارچه مبلی نیز اهمیت دارد. پارچههای تیرهتر دیرتر کثیفی و آلودگی را نشان میدهند و این در حالی است که پارچه روشنتر، سریعتر لکه و هر گونه آلودگی را نمایان میکند. در چنین شرایطی باید در نظر داشته باشید کدام نوع پارچه مبلی راحتتر تمیز میشود یا قابل شستشو است. بنابراین اگر میخواهید مبل خود را از رنگ روشن انتخاب کنید بهتر است جنس پارچه آن قابل شستشو باشد. برخی مبلها روکش جداگانه دارند و شما میتوانید هر بار آن را جدا کرده و در ماشین لباسشویی بشویید. بنابراین اگر کودک بازیگوش در خانه دارید و در عین حال میخواهید یک پارچه رنگ روشن برای پارچه مبلی انتخاب کنید حتما شستشوی آن را نیز در نظر بگیرید.
مبلهای رنگ روشن زودتر کثیفی را نمایان میکنند اما این امر نباید موجب شود از استفاده از رنگها در دکوراسیون خانه خود هراسی داشته باشید. شما میتوانید از رنگ سال برای مبلمان خود در دکوراسیون خانه استفاده کنید.
- میخواهید پارچه مبلی شما ساده باشد یا طرح دار؟
در طرحهای جدید، مبلهای تکی با طرح یا رنگی متفاوت از مبلهای سه نفره یا بزرگتر ارائه میشوند. اگر تصمیم دارید از این ایده بهره ببرید این نکته را نیز در نظر داشته باشید که معمولا مبلهای بزرگتر را تک رنگ انتخاب کرده و مبلهای تکی را طرحدار در نظر میگیرند. هرچند نکته دیگری که درباره پارچه مبلی طرحدار باید در نظر گرفت این است که برخی از این طرحها به دلیل شلوغ بودن، کمتر لکهها و آلودگیهای روی مبل را نشان میدهند. بنابراین پارچه مبلی طرحدار و شلوغ میتواند انتخاب خوبی برای خانوادههای پر جمعیت باشد.
مبلمان تک رنگ نیز میتوانند به اندازه مبلمان طرح دار زیبا و چشم نواز باشند. معمولا مبلمان تکی را طرح دار انتخاب میکنند و مبلمان بزرگ را تک رنگ و حتی از جنسی متفاوت. یک مزیت مبلمان طرح دار این است که آلودگی و کثیفی خیلی دیر روی آن نمایان میشود.
- تمیزکردن مبل چقدر ساده است؟
به غیر از قابل شستشو بودن پارچه مبلی، تمیزکردن آن بدون نیاز به لباسشویی نیز اهمیت دارد. شما همیشه نمیتوانید رومبلی را جدا کرده و داخل لباسشویی بیندازید. اما اگر پارچه مبلی شما طوری باشد که بتوانید هر هفته هنگام گردگیری به روی آن دستمال بکشید و خیلی سریع تمیز شود میتواند کار شما را راحتتر کند. هرچند تمام این موارد بستگی به میزان استفاده و تعداد جمعیت خانه و میزان آلودگی رومبلی دارد. شاید اگر فقط یک زوج باشید یک رومبلی چرمی یا جیر بتواند برایتان انتخاب خوبی باشد که به سادگی هر هفته با یک دستمال گردگیری شود.
همیشه لازم نیست رومبلی را در لباسشویی بشویید بلکه نوعی رومبلی که بتوان آن را با یک دستمال یا جارو کشیدن تمیز کرد نیز میتواند بسیار انتخاب خوبی باشد.
نتیجه گیری
پاچه مبلی انواع مختلفی دارد که شما باید با توجه به سلیقه، سایر وسایل موجود در دکوراسیون اتاق، رنگ مورد علاقه، میزان استفاده و تعداد افرادی که با آن در تماس هستند آن را انتخاب کنید. هرچند همیشه قیمت پارچه مبلی نیز نقش بسیار مهمی در انتخاب آن ایفا خواهد کرد. شما چه مدل پارچه مبلی را میپسندید و برای خانه خود انتخاب خواهید کرد؟
انواع پارچه مبلی
تنوع پارچههای مبلی بسیار زیاد است، اما بهطور کلی شامل سه حالت زیر میشود.
۱. پارچههای با مواد طبیعی: مانند پارچههای پنبهای، نخی، کتان، پشمی و ابریشم.
۲. پارچهای با مواد دستساز یا مصنوعی: مانند ویسکوز، نایلون و پلی استر
۳. ترکیبی: پارچهای که ترکیبی از دو مورد بالا باشد.
به یاد داشته باشید که هر کدام از موارد زیر مزایا و معایب خود را دارند.
با توجه به انواع مختلف پارچه مبلی در بازار، در اینجا به بررسی ۱۳ نوع از انواع پارچه مبلی با توجه به جنس آنها میپردازیم.
۱. پارچه مبلی نخی (پنبهای)
این نوع پارچه بسیار نرم و بادوام است و از نظر رنگ و طرحهای موجود در بازار بسیار متنوع است. از پارچههای نخی بیشتر درمدلهای متنوع استفاده میشود. این پارچه به راحتی قابل شستشو است و با مقداری آب و مواد شوینده پارچه قابل لکه گیری است. متاسفانه این پارچه به دلیل اینکه از الیاف طبیعی ساخته میشود خیلی زود چروک شده و بو را به خود میگیرد. در برابر سایش مقاوم است، اما در برابر نور مستقیم خورشید هیچ مقاومتی نشان نمیدهد. پارچه رومبلی نخی (پنبهای)
۲. پارچه مبلی پشمی
این پارچه همان گونه که از نام آن مشخص است از پشم گوسفند، بز یا میش بدست میآید. این پارچه در سرما، گرما را انتقال میدهد. از دیگر مزیت این پارچه میتوان به رطوبت پذیری بالا اشاره کرد. معمولا این پارچه در مناطق سردسیر مورد استفاده خواهد بود.
این پارچهها بسیار نرم و لطیف هستند و مناسب تمام فصول بوده، براق و سبک هستند. قابلیت کشش بالایی را دارد و بسیار مقاوم در برابر چروک شدن و پارگی است، اما پاک کردن لک از روی این پارچه بسیار سخت است. این پارچه مبلی مناسب و مورد توجه بیشتر افراد است. این پارچه بهتر است برای کوسنها مورد استفاده قرار گیرد.
۳. پارچه مبلی چرمی
امروزه بیشتر افراد به دنبال چرم به عنوان پارچه برای مبلمان خود هستند. این پارچه فضا را رسمیتر به نمایش میگذارد و از نوع مصنوعی و صنعتی مورد استفاده قرار میگیرد. عدم نفوذ آب یکی از بهترین ویژگیهای این پارچه است. اما چرم با رنگ روشن احتیاج به نگهداری بیشتری دارد، چون سریعتر از رنگ تیره آن لک میگیرد. برای رفع این مشکل میتوانید روش صیحیح تمیز کردن مبل و صندلی را بخوانید. از معایب این نوع پارچه میتوان به آسیب پذیری در برابر اجسام تیز، چسبندگی بدن به مبلمان به دلیل عدم عبور هوا در بافت پارچه، انتقال سرما و گرما به بدن وکم بودن طیف رنگی پارچه اشاره کرد.
۴. پارچه مبلی کتان
پارچه کتان با پارچه نخی بسیار شباهت دارند و از الیاف گیاهی است. مانند پارچه نخی بسیار زود چروک میشود و در برابر لک مقاومت میکند. این پارچه قابل شستشو بوده و صاف و درخشان است. سایش سریع و شستشوی دشوار از معایب این پارچه است، اما همچنان در صدر جدول انواع پارچه مبلی است.
۵. پارچه مبلی جیر
پارچه جیر بسیار از لحاظ ظاهری به پارچه چرم و مخمل نزدیک است. این پارچه از پوست بز و گوساله بدست میآید. در بازار این پارچه را با نامهایی دیگر همچون: چرم جیر، چرم مخمل نما میتوان یافت.
۶. پارچه مبلی مخمل
همه ما با این پارچه آشنا هستیم، پارچهای با پرزهای نازک، لطیف و نزدیک به هم. این پارچه جزو پارچههایی است که همواره در بازار مد بوده و میتوان آن را یار همیشگی بازار پارچه مبل دانست. به عنوان مثال در اغلب مبلها از پارچه مخمل استفاده میشود. مسلما به دلیل تنوع بسیار زیاد در طرح، رنگ و بافت طرفداران فراوانی را به خود جدب کرده است. این پارچه گزینه مناسبی به عنوان پارچه مبل، کوسن و پرده است. پارچه مخمل کبریتی، مخمل نانو، فلوک (مخمل با چاپ طرح روی آن) هم از انواع این پارچه است.
۷. پارچه مبلی نانو
از باکیفیتترین و مرغوبترین انواع پارچه مبلی در بازار میتوان با پارچه نانو اشاره کرد، ساده و مدرن. مزایای بیشماری را میتوان برای این پارچه نام برد، برای مثال: ضد آب و ضد لک، آنتی باکتریال، ضد حریق، نرم و راحت، مقاوم بودن در برابر مواد شوینده را نام برد. پس با خیال راحت از این پارچه به عنوان پارچه مبلی خود استفاده کنید و سالیان متوالی آن را در دکوراسیون خود داشته باشید.
۸. پارچه مبلی ساتن
ساتن پارچهای با طرحها و رنگهای مختلف است. دارای بافت نازک، براق و لغزنده است و فرم مجلسی برای مبل ایجاد میکند.
این پارچه به دلیل لغزنده بودن زمان استفاده از مبل، افراد را دچار دردسر میکند. در ضمن پاک کردن لک روی پارچه ساتن کار بسیار دشواری است!
۹. پارچه مبلی جین
یکی از سبکهای جدید و دارای طیف رنگی آبی است. از نوع پارچه پنبهای بوده و بافتی ناهموار دارد. پارچه جین دارای دوام و استحکام بالا است و فضایی مدرن به خانه شما میدهد.
۱۰. پارچه مبلی ریون
پارچه ریون سبک، دارای قابلیت کشسانی، تنوع در طرح و رنگ بسیار است. میتوان به یکی از عیبهای این پارچه مانند پارچه ساتن، به لغزندگی پارچه زمان نشستن بر روی آن، عدم مقاومت بسیاری در برابر آب و رطوبت، چروک شدن اشاره کرد. استقامت بالایی در برابر سایش دارد.
۱۱. پارچه مبلی ویسکوز
این پارچه با توجه به اینکه از الیاف طبیعی است، یکی از بهترین انتخابها خواهد بود. به نسبت پارچههای پنبهای بسیار براقتر است. جذب رطوبتی بالایی دارد، اما مداومت این عملکرد باعث کاهش عمر این پارچه خواهد شد. این پارچه خاصیت ارتجاعی کمی دارد و سریع چروک میشود.
۱۲. پارچه مبلی نایلونی
این پارچه دارای مقاومت بالایی است و معمولا آن را با بافت مخمل ترکیب میکنند. مقاومت بالایی در برابر سایش و کشش دارد و رطوبت کمتری به خود جذب میکند. پارچههای نایلونی به نور مستقیم خورشید بسیار حساس هستند.
۱۳. پارچه مبلی پلی استر
این پارچه به صورت کاملا مصنوعی بدست میآید و بسیار مقاوم و با دوام است. این مقاومت زیاد را حتی در برابر نور مستقیم خورشید و چروک شدن نیز حفظ میکند.
دیگر انواع پارچه مبلی
از دیگر انواع پارچه مبلی در بازار میتوان به پارچه کریستال، شانل، مازارتی، گلیم و جاجیم، بافت کنفی (گونی)، بوگاتی، پاتریس، پرفکتو، پرستیژ، چلسی، سرتکس، رویال، ونوس، مکس، پورشه و تایتانیک اشاره کرد.
به عنوان مثال پارچههای کریستال دارای طرحهای گلدار و براق هستند و بیشتر برای مبلهای استیل سلطنتی همچون مدل مبل مصری به کار میروند.
پارچه مبلی کریستال
نکته: هرگز سراغ پارچههای کشی به عنوان پارچه مبلی نروید. این پارچهها بعد از چند نوبت استفاده از مبلمان حالت اولیه خود را از دست میدهند و دیگر به حالت اولیه بر نمیگردد.
نکاتی برای خرید انواع پارچه مبلی
تراکم پارچه: تراکم پارچه از موارد بسیار مهمی است که هنگام خرید باید به آن بسیار توجه کنید. اگر پارچه مورد نظر تراکم خوبی نداشته باشد در هنگام نشست و برخاست، جابه جایی و کشش خراشیده میشود و از زیبایی پارچه روز به روز کم میشود.
رنگ پارچه: انتخاب رنگها و طرحها در بین تنوع بی نهایت بازار کار سختی خواهد بود. اما مواردی که ذکر میشوند را در یاد داشته باشید. رنگ پارچه مبل را با توجه به رنگ دکوراسیون داخلی، مقدار استفاده از مبلمان، تعداد افراد خانواده (تعداد کودکان خردسال) انتخاب کنید. مسلما خانهای با تعداد رفت و آمد در هفته و یا با وجود فرزندان خردسال باید رنگهایی مناسب و کمی تیره را در نظر بگیرند تا در اثر استفاده مدام دیرتر لک بشوند.
انواع پارچه مبلی
تنوع پارچههای مبلی بسیار زیاد است، اما بهطور کلی شامل سه حالت زیر میشود.
۱. پارچههای با مواد طبیعی: مانند پارچههای پنبهای، نخی، کتان، پشمی و ابریشم.
۲. پارچهای با مواد دستساز یا مصنوعی: مانند ویسکوز، نایلون و پلی استر
۳. ترکیبی: پارچهای که ترکیبی از دو مورد بالا باشد.
به یاد داشته باشید که هر کدام از موارد زیر مزایا و معایب خود را دارند.
با توجه به انواع مختلف پارچه مبلی در بازار، در اینجا به بررسی ۱۳ نوع از انواع پارچه مبلی با توجه به جنس آنها میپردازیم.
۱. پارچه مبلی نخی (پنبهای)
این نوع پارچه بسیار نرم و بادوام است و از نظر رنگ و طرحهای موجود در بازار بسیار متنوع است. از پارچههای نخی بیشتر درمدلهای متنوع استفاده میشود. این پارچه به راحتی قابل شستشو است و با مقداری آب و مواد شوینده پارچه قابل لکه گیری است. متاسفانه این پارچه به دلیل اینکه از الیاف طبیعی ساخته میشود خیلی زود چروک شده و بو را به خود میگیرد. در برابر سایش مقاوم است، اما در برابر نور مستقیم خورشید هیچ مقاومتی نشان نمیدهد. پارچه رومبلی نخی (پنبهای)
۲. پارچه مبلی پشمی
این پارچه همان گونه که از نام آن مشخص است از پشم گوسفند، بز یا میش بدست میآید. این پارچه در سرما، گرما را انتقال میدهد. از دیگر مزیت این پارچه میتوان به رطوبت پذیری بالا اشاره کرد. معمولا این پارچه در مناطق سردسیر مورد استفاده خواهد بود.
این پارچهها بسیار نرم و لطیف هستند و مناسب تمام فصول بوده، براق و سبک هستند. قابلیت کشش بالایی را دارد و بسیار مقاوم در برابر چروک شدن و پارگی است، اما پاک کردن لک از روی این پارچه بسیار سخت است. این پارچه مبلی مناسب و مورد توجه بیشتر افراد است. این پارچه بهتر است برای کوسنها مورد استفاده قرار گیرد.
۳. پارچه مبلی چرمی
امروزه بیشتر افراد به دنبال چرم به عنوان پارچه برای مبلمان خود هستند. این پارچه فضا را رسمیتر به نمایش میگذارد و از نوع مصنوعی و صنعتی مورد استفاده قرار میگیرد. عدم نفوذ آب یکی از بهترین ویژگیهای این پارچه است. اما چرم با رنگ روشن احتیاج به نگهداری بیشتری دارد، چون سریعتر از رنگ تیره آن لک میگیرد. برای رفع این مشکل میتوانید روش صیحیح تمیز کردن مبل و صندلی را بخوانید. از معایب این نوع پارچه میتوان به آسیب پذیری در برابر اجسام تیز، چسبندگی بدن به مبلمان به دلیل عدم عبور هوا در بافت پارچه، انتقال سرما و گرما به بدن وکم بودن طیف رنگی پارچه اشاره کرد.
۴. پارچه مبلی کتان
پارچه کتان با پارچه نخی بسیار شباهت دارند و از الیاف گیاهی است. مانند پارچه نخی بسیار زود چروک میشود و در برابر لک مقاومت میکند. این پارچه قابل شستشو بوده و صاف و درخشان است. سایش سریع و شستشوی دشوار از معایب این پارچه است، اما همچنان در صدر جدول انواع پارچه مبلی است.
۵. پارچه مبلی جیر
پارچه جیر بسیار از لحاظ ظاهری به پارچه چرم و مخمل نزدیک است. این پارچه از پوست بز و گوساله بدست میآید. در بازار این پارچه را با نامهایی دیگر همچون: چرم جیر، چرم مخمل نما میتوان یافت.
۶. پارچه مبلی مخمل
همه ما با این پارچه آشنا هستیم، پارچهای با پرزهای نازک، لطیف و نزدیک به هم. این پارچه جزو پارچههایی است که همواره در بازار مد بوده و میتوان آن را یار همیشگی بازار پارچه مبل دانست. به عنوان مثال در اغلب مبلها از پارچه مخمل استفاده میشود. مسلما به دلیل تنوع بسیار زیاد در طرح، رنگ و بافت طرفداران فراوانی را به خود جدب کرده است. این پارچه گزینه مناسبی به عنوان پارچه مبل، کوسن و پرده است. پارچه مخمل کبریتی، مخمل نانو، فلوک (مخمل با چاپ طرح روی آن) هم از انواع این پارچه است.
۷. پارچه مبلی نانو
از باکیفیتترین و مرغوبترین انواع پارچه مبلی در بازار میتوان با پارچه نانو اشاره کرد، ساده و مدرن. مزایای بیشماری را میتوان برای این پارچه نام برد، برای مثال: ضد آب و ضد لک، آنتی باکتریال، ضد حریق، نرم و راحت، مقاوم بودن در برابر مواد شوینده را نام برد. پس با خیال راحت از این پارچه به عنوان پارچه مبلی خود استفاده کنید و سالیان متوالی آن را در دکوراسیون خود داشته باشید.
۸. پارچه مبلی ساتن
ساتن پارچهای با طرحها و رنگهای مختلف است. دارای بافت نازک، براق و لغزنده است و فرم مجلسی برای مبل ایجاد میکند.
این پارچه به دلیل لغزنده بودن زمان استفاده از مبل، افراد را دچار دردسر میکند. در ضمن پاک کردن لک روی پارچه ساتن کار بسیار دشواری است!
۹. پارچه مبلی جین
یکی از سبکهای جدید و دارای طیف رنگی آبی است. از نوع پارچه پنبهای بوده و بافتی ناهموار دارد. پارچه جین دارای دوام و استحکام بالا است و فضایی مدرن به خانه شما میدهد.
۱۰. پارچه مبلی ریون
پارچه ریون سبک، دارای قابلیت کشسانی، تنوع در طرح و رنگ بسیار است. میتوان به یکی از عیبهای این پارچه مانند پارچه ساتن، به لغزندگی پارچه زمان نشستن بر روی آن، عدم مقاومت بسیاری در برابر آب و رطوبت، چروک شدن اشاره کرد. استقامت بالایی در برابر سایش دارد.
۱۱. پارچه مبلی ویسکوز
این پارچه با توجه به اینکه از الیاف طبیعی است، یکی از بهترین انتخابها خواهد بود. به نسبت پارچههای پنبهای بسیار براقتر است. جذب رطوبتی بالایی دارد، اما مداومت این عملکرد باعث کاهش عمر این پارچه خواهد شد. این پارچه خاصیت ارتجاعی کمی دارد و سریع چروک میشود.
۱۲. پارچه مبلی نایلونی
این پارچه دارای مقاومت بالایی است و معمولا آن را با بافت مخمل ترکیب میکنند. مقاومت بالایی در برابر سایش و کشش دارد و رطوبت کمتری به خود جذب میکند. پارچههای نایلونی به نور مستقیم خورشید بسیار حساس هستند.
۱۳. پارچه مبلی پلی استر
این پارچه به صورت کاملا مصنوعی بدست میآید و بسیار مقاوم و با دوام است. این مقاومت زیاد را حتی در برابر نور مستقیم خورشید و چروک شدن نیز حفظ میکند